Heb jij een heerlijk recept gemaakt met de Wichter en wil je dit met ons delen?
Wichter taart
Goudbruine Wichter taart besprenkelt met (pruimen)jenever. Heerlijk voor bij de koffie!
Wichter taart
- Gebak
- 8 - 10 personen
- 120 min. bereidingstijd
Ingredienten
- 250 GR pruimenmoes van Wichters
- 300 GR suiker
- 250 GR margarine, hard
- 350 GR bloem
- 1 zakje vanillesuiker
de geraspte schil van 1 citroen - 1 ei
- 50 GR gemalen hazelnoten
- 2 eetlepels (pruimen) jenever
Bereidingswijze vulling
- Kook de Wichters en maak er moes van.
- Meng de Wichter moes met 50 gram suiker.
Bereidingswijze van de deeg
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de bloem in een kom en de margarine.
- Snijd de margarine fijn in de bloem.
- Doe de rest van de suiker, vanillesuiker, citroenrasp, ei en de gemalen hazelnoten in de kom en maak met de toppen van je vingers een kruimelig deeg.
- Vet een springvorm van 26 cm in.
- Druk 2/3 deel van de deeg in de vorm.
- Verdeel de pruimenmoes, waarbij je een randje van 1cm vrijhoudt.
- Besprenkel vervolgens de pruimenmoes met de (pruimen)jenever.
- Verdeel de rest van de deeg als kruimels bovenop de moes en druk de rand aan.
- Zet de vorm op een rooster onderin de oven.
- Bak de Wichter taart goudbruin in 50 - 60 minuten.
- Laat de Wichter taart afkoelen in de vorm.
Bron: Stichting Wrâldfrucht