Heb jij een heerlijk recept gemaakt met de Wichter en wil je dit met ons delen?
Wichter mosterd
Eens wat anders als sausje bij je gerechten. Een heerlijke Wichtermosterd, met de mosterd die jij het allerlekkerst vindt! Recept is bedacht door P. Zijlstra.
Wichtermosterd
- Saus
- 60 min. bereidingstijd
Ingredienten
- 250 gr Wichters
- Mosterd naar smaak
Bereidingswijze
- Neem een half pond bijna rijpe Wichters. Ontpit ze en maak ze fijn.
- Kook ze met weinig vocht en pureer ze vervolgens met een blender en laat de massa afkoelen.
- Voeg er naar smaak mosterd aan toe. Dit kan zowel fijne als grove mosterd zijn. Bedenk wel: de mosterd moet niet de overhand krijgen. Wil je een wat zoetere mosterd, bijv. bij een pikante kaassoort, roer er dan wat vloeibare(acacia-)honing door.
Bron: Stichting Wrâldfrucht