Heb jij een heerlijk recept gemaakt met de Wichter en wil je dit met ons delen?
Wichter curd
Deze overheerlijke Wictercurd kun je gebruiken bij ontzettend veel gerechten. Lekker voor in een tartellette, slagroomtaart of op een plak cake met room!
Wichtercurd
- Gebak
- 30 min. bereidingstijd
Ingredienten
- 350 gr Wichters met pit
- 125 gr suiker
- 100 gr boter, in stukjes en op kamertemperatuur
- 5 eidooiers, losgeklopt
- 2 geweekte gelatineblaadjes
Bereidingswijze
- Week 2 gelatineblaadjes in koud water.
- Kook de Wichters met 3 EL water kapot en druk door een zeef.
- Doe het Wichtersap, de suiker en de boter in een hittebestendige kom en roer alles door elkaar.
- Verwarm de kom au bain-marie tot de boter gesmolten is. Haal de kom van de pan, voeg de eidooiers toe en roer het mengsel goed door.
- Zet de kom terug op de bain-marie en blijf roeren tot het mengsel dikker begint te worden. Je curd is klaar als je een spatel erin doopt, met je vinger een streep kunt trekken en de curd niet meer doorloopt.
- Voeg de geweekte gelatineblaadjes toe en meng goed door tot de blaadjes opgelost zijn.
- Giet de curd in een geschikte kom, laat afkoelen en zet in de koelkast om op te stijven.